Cryotherapie is het bevriezen van ongewenst weefsel met vloeibaar stikstof. Met de Cryopen kan dit tot op de millimeter nauwkeurig. Het weefsel sterft af en wordt vervangen door gezond weefsel.

Met de CryoPen kunt u heel gemakkelijk, snel en doeltreffend fibromen, wratten, ouderdomsvlekken/pigmentvlekken en alle verdere goedaardige huidletsels verwijderen.

Wij zullen het behandelgebied doorgaans 2 keer bevriezen met de Cryopen om alle cellen goed te kunnen behandelen. De behandeling duurt niet langer dan een paar seconden. U kunt een stekend gevoel ervaren. Het is belangrijk dat u tijdens de behandeling de pijn aangeeft. Dit is tevens van belang om de dieptewerking te bepalen.

Na de behandeling wordt de huid rood en enkele dagen later donkerrood tot zwart en komt er een korst. De korstjes moeten er vanzelf afvallen, dit duurt ongeveer 2 weken. Daarna is de huid extra gevoelig voor zonlicht. Krab niet aan de korstjes om littekens en pigmentverschuiving te voorkomen. De huid is extra gevoelig voor zonlicht, daarom is het belangrijk de huid te beschermen met zonnebrandcrème en tevens een littekencrème om de huid sneller te laten herstellen.

Voor advies kunt u altijd een intake boeken, zodat wij uw huid goed inventariseren of de behandeling voor uw huid geschikt is. Bij twijfel zullen wij u altijd doorsturen naar een huidtherapeut of dermatoloog.